Top

Groepen

ut allerurste

Ut Allerurste

Het allerurste is ontstaan uit de behoefte om wat sneller te fietsen dan de reguliere groepen van de Trillende Spaken. Onze gemiddelde snelheid is…… km/uur. Echter ook bij ons staat de groep centraal, we komen thuis met dezelfde groep als we zijn vertrokken! We vinden het belangrijk om elkaar te helpen, niet om elkaar stuk te rijden. Maar we gaan wel regelmatig tot het gaatje.

We fietsen iedere zondag met ongeveer 8-10 leden. We vertrekken om 09.00 uur vanaf het Mgr. Zwijsenplein. Op woensdag fietsen we meestal gezamenlijk met de andere groepen, om 18.30 uur vanaf het Mgr. Zwijsenplein.

Naast onze reguliere tochten doen we jaarlijks ook mee aan een aantal ploegentijdritten, in Beneden Leeuwen en Vught. We gaan hiervoor ook een aantal keren trainen in de polders van Maasdriel. Hierdoor rijden we rond de 40km/h gemiddeld met de tijdrit, hier zijn we trots op! Na een leuk evenement proosten we graag nog even.

Naast het fietsen organiseren we af en toe een leuke middag of avond. De sfeer is altijd goed en regelmatig wordt er lang nagepraat over deze dagen.

Wegkapitein
Paul van Iterson

Te fanatiek? Misschien voel je je meer thuis bij Ut Urste of Ut Twede?

Ut Urste

Wegkapitein
..

Net niet wat je zoekt? Misschien voel je je meer thuis bij Ut Allerurste of Ut Twede?

Ut Twede

’t Twede is een groep waar met ‘een tandje minder’ wordt gereden dan bij de 2 andere groepen. De snelheid tijdens het fietsen wordt zo nodig aangepast aan de samenstelling van de groep en komt meestal uit op een gemiddelde tussen 27 en 28 km per uur. Het accent ligt daarbij niet alleen bij de prestatie. Tijdens het fietsen wordt onderweg regelmatig met elkaar een kopje koffie gedronken. Of na afloop koffie en een biertje bij onze sponsor Van Gent Watersport aan de Zandmeren.

Vanaf de maand april vertrekken we op zondag om 09.00 uur vanaf Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel. (We verzamelen om 08.45 uur) In het vroege voorjaar (februari en maart) is het vertrek later.
Op de woensdagavonden sluit een aantal leden van ’t Tweede aan bij de groep die vanaf het Mgr. Zwijsenplein om 18.30 uur vertrekt voor een tochtje van 50 tot 70 km.

’t Twede fietst doorgaans een afstand van ca 80 km. In de kalender is te zien welke afstand er tijdens de wekelijkse fietstochten zal worden afgelegd en staat de vertrektijd vermeld.

Daarnaast worden er in mei (afhankelijk van het weer), juli en september fietstochten uitgezet met een afstand van 110 tot 120 km. Daarvoor gelden afwijkende vertrektijden.

In 2017 organiseert ’t Twede twee toertochten van 80 km waarbij niet op het Mgr. Zwijsenplein wordt gestart. Er wordt dan met auto’s naar een andere startlocatie gereden op een afstand van plm. 50 km vanaf Kerkdriel. De bedoeling hiervan is om eens in een andere omgeving te fietsen. Als hier positieve reacties op komen, dan kunnen we dat in de toekomst vaker gaan doen.

Wegkapitein
..

Tandje meer? Misschien is Ut Allerurste of Ut Urste wat voor jou?