Top
maasloop
maasloop
maasloop
maasloop

Maasloop 2017

De Maasloop is een winters loopevenement langs de Zandmeren in Kerkdriel dat wordt georganiseerd door TWC De Trillende Spaken. Tijdens de Maasloop kunnen drie verschillende afstanden worden gelopen, namelijk 5, 10 en 15 kilometer. De Maasloop wordt jaarlijks gehouden op de eerste zondag van december. De 29e editie vond plaats op zondag 3 december 2017. Foto’s van de laatste editie vind je hier. De uitslagen vind je in onderstaand document:

Parcours

Het parcours bestaat uit een ronde van 5 kilometer door recreatiegebied de Zandmeren en de Maasdrielse uiterwaarden. Het gehele parcours is verhard. Lopers die zich inschrijven voor de 10 of de 15 kilometer zullen deze ronde respectievelijk twee of drie keer afleggen. Aan het begin van ronde twee en drie is een drankpost aanwezig.

Bekijk hier de plattegrond.

Startlocatie en tijd

De start en finish zijn bij Van Gent Watersport, gevestigd aan de Zandstraat 11, 5331 PG te Kerkdriel.

De start is om 11:00 uur. Alle afstanden starten tegelijkertijd.

Bijzonderheden

  • Voorop zal de route aangegeven worden door een voorrijder op de fiets
  • Er geldt een tijdslimiet van 2:00 uur
  • Bij overschrijding van de tijdslimiet, moet je plaatsnemen in de bezemwagen
  • De route is niet geheel afgesloten voor overig verkeer. Wel staan er op tactische plaatsen vrijwilligers die het verkeer attenderen op de hardlopers.

Tijdregistratie

De Maasloop is geen wedstrijd, maar een trimloop. Toch hechten deelnemers aan elk hardloopevenement veel waarde aan een goede tijdsregistratie, daarom wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdregistratie via voetchips. Deelnemers ontvangen op de dag van de Maasloop een voetchip in bruikleen. Deze dient met een tie-wrap aan de loopschoen te worden vastgemaakt. Na de finish staan vrijwilligers klaar om de chips weer van de schoenen los te knippen.

Inschrijving

Voorinschrijven kan tot en met woensdag 29 november 2017. Uiteraard is er ook een daginschrijving voor de last minute beslissers. Let op! Deze daginschrijving is geopend tot 10.30 uur.

Inschrijfkosten

Bij voorinschrijving 5, 10 en 15 km (t/m woensdag 29 november 2017) – EUR 5,00
Bij daginschrijving 5, 10 en 15 km (zondag 3 december 2017) – EUR 6,00