Top

Maasloop

De Maasloop is een winters loopevenement langs de Zandmeren in Kerkdriel dat wordt georganiseerd door TWC De Trillende Spaken. De Maasloop wordt jaarlijks gehouden op de eerste zondag van december. Tijdens de Maasloop kunnen vier verschillende afstanden worden gelopen, namelijk 5, 10, 15 en 20 kilometer. De 31e editie wordt georganiseerd op zondag 1 december 2019. Klik hier om Foto’s en Uitslagen van de Maasloop 2018 te bekijken.

Parcours

Het parcours bestaat uit een ronde van 5 kilometer door recreatiegebied de Zandmeren en de Maasdrielse uiterwaarden. Het gehele parcours is verhard. Lopers die zich inschrijven voor de 10 of de 15 kilometer zullen deze ronde respectievelijk twee of drie keer afleggen. Aan het begin van ronde twee en drie is een drankpost aanwezig.

2018

Startlocatie en -tijd

De start en finish zijn bij Van Gent Watersport, gevestigd aan de Zandstraat 11, 5331 PG te Kerkdriel. De start is om 11:00 uur. Alle afstanden starten tegelijkertijd.

  • Voorop zal de route aangegeven worden door een voorrijder op de fiets
  • Er geldt een tijdslimiet van 2:00 uur
  • Bij overschrijding van de tijdslimiet, moet je plaatsnemen in de bezemwagen
  • De route is niet geheel afgesloten voor overig verkeer. Wel staan er op tactische plaatsen vrijwilligers die het verkeer attenderen op de hardlopers.

Tijdregistratie

De Maasloop is geen wedstrijd, maar een trimloop. Toch hechten deelnemers aan elk hardloopevenement veel waarde aan een tijdsregistratie. Daarom worden alle tijden bijgehouden en na afloop gepubliceerd op deze website.

Inschrijving

Voorinschrijven kan tot en met woensdag 27 november 2019 via het formulier op deze website. Uiteraard is er ook een daginschrijving voor de last minute beslissers. LET OP! Deze daginschrijving is geopend tot 10.30 uur.

Inschrijfkosten
Bij voorinschrijving (t/m woensdag 27 november 2019) – € 5,00
Bij daginschrijving (zondag 1 december 2019) – € 6,00

Inschrijfformulier Maasloop