MAASLOOP

Winterse run langs De Zandmeren

De Maasloop is een winters loopevenement langs de Zandmeren in Kerkdriel dat wordt georganiseerd door TWC De Trillende Spaken. De Maasloop wordt jaarlijks gehouden op de eerste zondag van december. Tijdens de Maasloop kunnen vier verschillende afstanden worden gelopen, namelijk 5, 10 en 15 kilometer. De start is om 11:00 uur. Alle afstanden starten tegelijkertijd.

  • Voorop zal de route aangegeven worden door een voorrijder op de fiets
  • Er geldt een tijdslimiet van 2:00 uur
  • Bij overschrijding van de tijdslimiet, moet je plaatsnemen in de bezemwagen
  • De route is niet geheel afgesloten voor overig verkeer. Wel staan er op tactische plaatsen vrijwilligers die het verkeer attenderen op de hardlopers.

 

Tijdregistratie

De Maasloop is geen wedstrijd, maar een trimloop. Toch hechten deelnemers aan elk hardloopevenement veel waarde aan een tijdsregistratie. Daarom worden alle tijden bijgehouden en na afloop gepubliceerd op deze website.

Route & Start

parcours maasloop

Het parcours bestaat uit een ronde van 5 kilometer door recreatiegebied de Zandmeren en de Maasdrielse uiterwaarden. De start is bij Van Gent Watersport. Het gehele parcours is verhard. Lopers die zich inschrijven voor de 10 of de 15 kilometer zullen deze ronde respectievelijk twee of drie keer afleggen. Aan het begin van ronde twee en drie is een drankpost aanwezig.


Fotoboek