Sportief en gezellig

Onze wielervereniging telt ruim 100 enthousiaste fietsers, mannen, vrouwen, tussen de 17 en de 82 jaar. We fietsen op zondag en woensdag. Op zondag vertrekken we op een gezamelijk tijdstip. Dat betekent dat alle leden die willen rijden om 08.45 uur samen komen op het Mgr. Zwijsenplein. Om 09.00 uur vertrekken we, opgedeeld in 3 groepen. Je kunt elke zondag kiezen met welke groep je mee wilt rijden. We fietsen met het motto ”Samen uit, samen thuis". Dus krijgt een deelnemer een lekke band of andere pech, dan helpen vele handen om het euvel te op te lossen. Afhankelijk van de groep en de afstand wordt er een keer onderweg gestopt voor een koffiepauze. Na afloop van de ritten (meestal rond 12.00-12.30 uur) is er koffie (of wat anders) in onze kantine bij van Gent Watersport aan de Zandstraat.

Meerdere tempo’s

Niet iedereen fietst in hetzelfde tempo, daarom rijden we in drie qua snelheid verschillende groepen. De gemiddelde snelheden variëren van ± 32 km/uur bij Het Allerurste, tot 30 km/uur bij Het Urste en in ‘t Tweede loopt de snelheid op tot 28 km/uur. Afstanden varieren van 50 km tot ca 100 km.

Vrijheid blijheid

De samenstelling van de groepen is afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Je bent niet verplicht te komen. Maar als je wel komt, dan tref je anderen die – net als jij – zin hebben in een leuke rit.

Fiets met ons mee

Enthousiast geworden of toch nog enige aarzeling? Kom dan eens een keertje vrijblijvend met ons meerijden. Dan kun je zelf beoordelen of je je bij ons thuis voelt. Je bent van harte welkom!


BESTUUR

Wil je graag iets bespreken met één van de bestuursleden? Spreek ons dan aan voor of na het fietsen of gebruik het contactformulier.


Nick Smith
Voorzitter


Marc van den Oord
Secretaris

Gerrit van hooft
Gerrit van Hooft
Penningmeester


Willem Hooijmans
Bestuurslid


Frank Reede
Bestuurslid